Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec japoński
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski4-2.jpg)
![Krok 5 - Makowiec japoński foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-japonski5-2.jpg)
jajko | 6 szt |
masa makowa | 850 g |
jabłka | 5 szt |
rodzynki | 100g |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 100g |
orzechy włoskie | 100g |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
kasza manna | 10 łyżek |
skórka z cytryny | z 1/2 cytryny |
masło | 50 g |
cukier | 3 łyzki |
kakao | 3 łyżki |
mleko | 3 łyżki |
kolorowa posypka | torebka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: