Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z pianą ( na szybko)
Kroki postępowania
Margarynę i smalec posiekać, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i żółtka, następnie wyrobić kruche ciasto.
mąka tortowa | 25 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
margaryna | 10 dag |
smalec | 5 dag |
cukier puder | 3/4 szklanki |
żółtko jajek | 2 szt |
mak | 1 puszka/ z bakaliami |
białko | 5 szt |
cukier | 3/4 szklanki |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: