Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec zwijany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany28-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany29-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany30-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany31-2.jpg)
Makowca można też upiec w keksówkach.
![Krok 5 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany32-2.jpg)
mąka pszenna | 750 g |
margaryna | 1 i 1/2 kostki |
drożdże świeże | 80 g |
żółtko jajek | 3 szt |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kwaśna śmietana | 1 szklanka |
cukier puder | 2 łyzki |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier kryształ | 1 łyżeczka |
mak | 400 g |
masło | 150 g |
miód płynny | 3/4 szklanki |
cukier waniliowy | 2 łyzki |
orzechy włoskie | 100 g |
rodzynki | 100 g |
migdały | 100 g |
cukier | 1/2 szklanki |
żółtko jajek | 4 szt |
białko | 6 szt |
sól | 1/3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: