Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec zwijany
Kroki postępowania
![Krok 1 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany1-2.jpg)
![Krok 2 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany2-2.jpg)
![Krok 3 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany3-2.jpg)
![Krok 4 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany4-2.jpg)
![Krok 5 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany5-2.jpg)
![Krok 6 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany6-2.jpg)
![Krok 7 - Makowiec zwijany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/makowiec-zwijany7-2.jpg)
mąka tortowa | 500 g |
drożdże świeże | 2,5 dkg |
cukier | 1/2 szklanki |
jaja | 4 szt |
cukier waniliowy | 1 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
margaryna | 125 g |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
mak | 300 g |
miód prawdziwy | 3 łyżki |
olejek migdałowy | 1 łyżeczka |
cukier | 120 g |
margaryna | 100 g |
białko | 2 szt |
rodzynki | 20-30 g |
wrzątek | 1 litr |
białko | 1 szt |
cukier puder | 1/2 szklanki |
sok z cytryny | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: