Przepis i sposób przygotowania na: Malinowo budyniowy torcik
Kroki postępowania
Biszkopt:
Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie dobrze ubita, dodaję żółtka i ubijam na puch.
![Krok 1 - Malinowo budyniowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowo-budyniowy-torcik1-2.jpg)
![Krok 2 - Malinowo budyniowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowo-budyniowy-torcik2-2.jpg)
Budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier rozrabiam w3/4 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotowuję i wlewam budyń. Mieszam i zagotowuje aż zrobi się gęsty. Odstawiam do przestygnięcia nakryty workiem foliowym nie wytworzy się kożuch.
![Krok 3 - Malinowo budyniowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowo-budyniowy-torcik3-2.jpg)
![Krok 4 - Malinowo budyniowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowo-budyniowy-torcik4-2.jpg)
![Krok 5 - Malinowo budyniowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowo-budyniowy-torcik5-2.jpg)
Śmietankę kremówkę ubijam an sztywno, dodaję fix i dalej ubijam. Dekoruję ciasto śmietaną za pomocą szprycy. Układam maliny, borówki miętę.
![Krok 6 - Malinowo budyniowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowo-budyniowy-torcik6-2.jpg)