Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy jogurtowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Malinowy jogurtowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-jogurtowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Malinowy jogurtowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-jogurtowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Malinowy jogurtowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-jogurtowiec3-2.jpg)
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 40 minut w 180°C. Gotowe wyjmujemy, studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
![Krok 4 - Malinowy jogurtowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/malinowy-jogurtowiec4-2.jpg)
mąka | 3 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
jogurt naturalny | 400 ml |
cukier | 1,5 szklanki |
olej | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
maliny świeże | 2,5 szklanki |
cukier puder | do podania |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka do obtoczenia owoców |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: