Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowo - szpinakowa zupa krem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Marchewkowo - szpinakowa zupa krem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowo-szpinakowa-zupa-krem3-2.jpg)
![Krok 2 - Marchewkowo - szpinakowa zupa krem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowo-szpinakowa-zupa-krem4-2.jpg)
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy wodą dodajemy sól i pieprz - gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w plasterki - podsmażamy na oleju, a następnie dodajemy szpinak (ja miałam szpinak, który mroziłam sama w lecie). Gdy ziemnianki są już miękkie to dodajemy do nich usmażony z cebulą szpinak oraz posiekany szczypior, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 3 minuty. Zupę należy zblendować.
![Krok 3 - Marchewkowo - szpinakowa zupa krem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowo-szpinakowa-zupa-krem1-2.jpg)
Obrane marchewki kroimy w talarki, a ziemniaki w kostkę - przekładamy do garnka, zalewamy wodą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy. W trakcie gotowania, dla ładniejszego koloru dodałam 1 pomidora, którego obrałam ze skórki i pokroiłam w mniejsze cząstki. Gdy wszystkie warzywa są miękkie również zupę rozdrabniamy na gładki krem.
![Krok 4 - Marchewkowo - szpinakowa zupa krem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowo-szpinakowa-zupa-krem2-2.jpg)
![Krok 5 - Marchewkowo - szpinakowa zupa krem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marchewkowo-szpinakowa-zupa-krem0-2.jpg)