Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięs
Kroki postępowania
![Krok 1 - Marynata do mięs foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynata-do-mies3-2.jpg)
![Krok 2 - Marynata do mięs foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynata-do-mies4-2.jpg)
![Krok 3 - Marynata do mięs foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynata-do-mies5-2.jpg)
olej rzepakowy | 4 łyżki (tłoczonego na zimno) |
sos sojowy | 3 łyżki (indonezyjskiego) |
ocet balsamiczny | 1 łyżka |
czosnek | 3 ząbki |
oregano | 1 łyżeczka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 0,5 łyżeczki |
tymianek | 0,5 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
miód | 1 łyżeczka (opcjonalnie) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: