Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana karkówka pieczona z warzywami
Następnego dnia obrać cebulę,umyć i usunąć z papryki nasiona.
Na patelni rozgrzać olej,dodać pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w paski,chwilę dusić a następnie dodać sos słodko-kwaśny,wymieszać z warzywami i dusić 2-3 minuty.
Karkówkę po wyjęciu z lodówki przełożyć na patelnię teflonową wraz z wytworzonym przez noc płynem i smażyć na rumiano z każdej strony.
Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego, na każdy plaster włożyć wcześniej przygotowane warzywa i piec w piekarniku o temp. 180 stopni przez ok.40 minut czyli do momentu aż mięso będzie miękkie.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i z dowolną surówką.
Smacznego.