Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane żeberka pieczone w kapuście
Kroki postępowania
![Krok 1 - Marynowane żeberka pieczone w kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowane-zeberka-pieczone-w-kapuscie-1-2.jpg)
![Krok 2 - Marynowane żeberka pieczone w kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowane-zeberka-pieczone-w-kapuscie-2-2.jpg)
![Krok 3 - Marynowane żeberka pieczone w kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowane-zeberka-pieczone-w-kapuscie-3-2.jpg)
Całość zalewamy marynatą z patelni i wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 1-1,5 godziny w 160 stopniach. W połowie pieczenia możemy lekko przemieszać.
![Krok 4 - Marynowane żeberka pieczone w kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/marynowane-zeberka-pieczone-w-kapuscie-4-2.jpg)
żeberka wieprzowe | 1 kg |
kapusta kiszona | 1 kg |
pieczarki | 250 g |
cebula | 2 szt |
olej do smażenia |
wino czerwone wytrawne | 1 szkl |
miód płynny | 3 łyżki |
olej | 2 łyżki |
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat | 3 łyżki |
czosnek | 3 ząbki |
sól | 1,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: