Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek bakaliowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mazurek bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-bakaliowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Mazurek bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-bakaliowy2-2.jpg)
Piec w temp.180 st około 20 minut do momentu zrumienienia ciasta, wystudzić .
![Krok 3 - Mazurek bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-bakaliowy3-2.jpg)
Z drugą częścią ciasta postąpić identycznie dzięki czemu otrzymamy dwa mazurki po upieczeniu mazurków zostanie nam troszkę skrawków które należ ze sobą połączyć i rozwałkować, a następnie wyciąć małe ciasteczka które są pysznym skutkiem ubocznym z mazurków .W garnuszku rozpuścić obie czekolady z dodatkiem miodu i śmietany do rozpuszczonej masy czekoladowej dodać szczyptę soli i przestudzić .
Przestudzoną masą czekoladową napełnić środki mazurków i posypać po wierzchu bakaliami, odstawić do zastygnięcia czekolady i dowolnie ozdobić lub zostawić tak jak są czyli z samą masą czekoladową.
![Krok 4 - Mazurek bakaliowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-bakaliowy4-2.jpg)