Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowo - miętowy
Kroki postępowania
Okrągłą formę do tarty około 25 cm średnicy wysmarować masłem i wysypać mąką, następnie na dnie wyłożyć 3/4 całego schłodzonego ciasta z reszty ciasta zrobić kuleczki którymi obłożyć brzeg mazurka
![Krok 1 - Mazurek czekoladowo - miętowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-mietowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Mazurek czekoladowo - miętowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-mietowy2-2.jpg)
Po upieczeniu wystudzić, zdjąć papier z fasolą.
Do miski wsypać posiekaną czekoladę, dolać mleko i ustawić miskę na garnku z gotującą się wodą i rozpuścić, dodać szczyptę soli morskiej i przestudzić. Kiedy masa czekoladowa przestygnie wylać ją na wystudzony spód mazurka i od razu posypać pokrojonymi w kostkę pastylkami czekoladowo-miętowymi, odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Po zastygnięciu polewy dowolnie ozdobić.
![Krok 3 - Mazurek czekoladowo - miętowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-czekoladowo-mietowy3-2.jpg)