Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek kajmakowy.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mazurek kajmakowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-kajmakowy.1-2.jpg)
![Krok 2 - Mazurek kajmakowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-kajmakowy.2-2.jpg)
![Krok 3 - Mazurek kajmakowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-kajmakowy.3-2.jpg)
![Krok 4 - Mazurek kajmakowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-kajmakowy.4-2.jpg)
![Krok 5 - Mazurek kajmakowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-kajmakowy.5-2.jpg)
![Krok 6 - Mazurek kajmakowy. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-kajmakowy.6-2.jpg)
mąka tortowa | 3 szklanki |
cukier puder | pół szklanki |
żółtko jajek | 3 sztuki |
masło lub margaryna | 25 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 12% | 3 łyżki |
kajmak | 40 dag |
biała czekolada | 10 dag |
mąka pszenna | do posypania stolnicy |
rodzynki | kilka sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: