Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek migdałowy
Kroki postępowania
Dodajemy żółtko i cukier.
![Krok 1 - Mazurek migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-migdalowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Mazurek migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-migdalowy2-2.jpg)
Ciasto trafia do lodówki na godzinę ( lepsze schłodzone).
Wałkujemy schłodzone ciasto ( 3/4) i wycinamy kwadraty.
![Krok 3 - Mazurek migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-migdalowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Mazurek migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-migdalowy4-2.jpg)
Pieczemy kwadraty koło 15 minut w 170 stopniach .
Ostudzone mazurki dekorujemy .
Rozpuszczamy polewę dekoracyjna białą i wlewamy w mazurki .
Polewę deserową rozpuszczamy i dekorujemy kuleczki na mazurku .
Całość wygląda smacznie i ładnie.
Mniejsze mazurki można zapakować w folie dekoracyjną będzie wyglądać jak mały prezent .
![Krok 5 - Mazurek migdałowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mazurek-migdalowy5-2.jpg)