Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie buritto
Kroki postępowania
![Krok 1 - Meksykańskie buritto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-buritto1-2.jpg)
![Krok 2 - Meksykańskie buritto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-buritto2-2.jpg)
![Krok 3 - Meksykańskie buritto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-buritto5-2.jpg)
![Krok 4 - Meksykańskie buritto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-buritto3-2.jpg)
![Krok 5 - Meksykańskie buritto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-buritto4-2.jpg)
![Krok 6 - Meksykańskie buritto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-buritto6-2.jpg)
![Krok 7 - Meksykańskie buritto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/meksykanskie-buritto7-2.jpg)
mięso wieprzowe | z łopatki 1 kg |
pomidory pelati | 800 g |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 3 szt |
fasola czerwona z puszki | 400 g |
Pieprz biały mielony Prymat | 3 szczypty |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 2 szczypty |
czosnek ząbki | 9 szt |
limonka | 1 szt |
Kolendra cała Prymat | 2 pęczki |
sól do smaku | 2 szczypty |
ajvar | pikantny 7 łyżeczek |
oliwa | 10 g |
cukier | 3 łyżeczki |
mąka kukurydziana | 250 g |
mąka pszenna | 250 g |
masło | 50 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2 szczypty |
gorąca woda | 1 szklanka |
śmietana 18 proc | 200 g |
oliwa | 5 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: