Przepis i sposób przygotowania na: Mięciutki piernik czekoladowy
Kroki postępowania
Jajka i cukier ubić na puszystą białą masę. Następnie dodać miód i ubić ponownie. Wlewać olej wąską stróżką, cały czas miksując.
![Krok 1 - Mięciutki piernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieciutki-piernik-czekoladowy1-2.jpg)
Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do piernika, proszkiem i sodą.
![Krok 2 - Mięciutki piernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieciutki-piernik-czekoladowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Mięciutki piernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieciutki-piernik-czekoladowy3-2.jpg)
Czekoladę posiekać niedbale. Wsypać do ciasta i wymieszać łyżką.
![Krok 4 - Mięciutki piernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieciutki-piernik-czekoladowy4-2.jpg)
Masę przełożyć do formy (10x20cm( wyścielonej papierem. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut.
![Krok 5 - Mięciutki piernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieciutki-piernik-czekoladowy5-2.jpg)
![Krok 6 - Mięciutki piernik czekoladowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieciutki-piernik-czekoladowy7-2.jpg)