Przepis i sposób przygotowania na: Mielona pieczeń z indyka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mielona pieczeń z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielona-pieczen-z-indyka1-2.jpg)
![Krok 2 - Mielona pieczeń z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielona-pieczen-z-indyka2-2.jpg)
![Krok 3 - Mielona pieczeń z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielona-pieczen-z-indyka3-2.jpg)
![Krok 4 - Mielona pieczeń z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielona-pieczen-z-indyka4-2.jpg)
Naczynie żaroodporne spryskać olejem i obsypać bułką tartą. Przełożyć masę mięsną, wyrównać powierzchnię, spryskać olejem i posypać bułką tartą.
![Krok 5 - Mielona pieczeń z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielona-pieczen-z-indyka5-2.jpg)
![Krok 6 - Mielona pieczeń z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielona-pieczen-z-indyka6-2.jpg)
filet z indyka | 1 kilogram |
por | 1/4 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
olej rzepakowy | 2 łyżka |
czosnek | 4 ząbek |
jajko | 1 sztuka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
mleko | 1/4 szklanka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat |
majeranek | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 3/4 łyżeczka |
Pieprz czarny Prymat w młynku | 1/2 łyżeczka |
czosnek | 2 ząbek |
olej rzepakowy | 4 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: