Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone kule z pieczarką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
pieczarki 7 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kule z pieczarką

Pieczarki oczyszczamy i w całości przesmażamy na rozgrzanej patelni (muszą się zrumienić i zmięknąć). Najlepiej wybrać te niewielkie. Cebulę kroimy w kosteczkę. Do miski przekładamy mielone mięso, cebulkę, wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość wyrabiamy na gładką masę. Przygotowanym mięsem oblepiamy pieczarkę, tak aby powstała kula. Każdą obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.04.2017 22:45
Ja też robię takie kulki z pieczarkami.Ostatnio tydzień temu .
ada.la 11.04.2017 20:58
ciekawy pomysł
Janina 11.04.2017 17:25
Fajna propozycja;))
w mojej kuchni 11.04.2017 13:22
moje smaki ulubione
VioletoweKucharzenie 11.04.2017 10:51
Błyskawiczne mielone w niespodzianką w środku. Takie mielone nie dość, że smakują wyśmienicie dzięki przesmażonym w całości pieczarkom, to jeszcze ładnie wyglądają w przekroju.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak