Przepis i sposób przygotowania na: Mielone trzy w jednym
sos
Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę. Następnie dodać koncentrat, podlać odrobiną wody. Mąkę wymieszać ze śmietaną i mieloną papryką, połączyć z sosem, zagotować. Doprawić do smaku solą czosnkową, pieprzem i cukrem, przecedzić przez sito.
Sos przelać do silikonowych foremek do lodu, włożyć do zamrażarki, zamrozić.
(W foremkach można zamrozić dowolny sos pozostały z innego obiadu)
![Krok 1 - Mielone trzy w jednym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-trzy-w-jednym0-2.jpg)
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę.
Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę, połączyć z ziemniakami, doprawić do smaku odrobiną białego pieprzu, wymieszać, ostudzić.
(W trakcie schładzania ziemniaków przygotować mięso)
Masę ziemniaczaną podzielić na porcje, rozpłaszczyć placuszki, ułożyć zamrożony sos, dokładnie zalepić.
![Krok 2 - Mielone trzy w jednym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-trzy-w-jednym1-2.jpg)
Dodać, jajko, przyprawę do mięsa, sól czosnkową, 2 łyżki bułki tartej, pieprz, dokładnie wymieszać.
Podzielić na porcje, rozpłaszczyć na placuszki, ułożyć kulką ziemniaków z sosem, dokładnie zlepić i uformować kulkę.
![Krok 3 - Mielone trzy w jednym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-trzy-w-jednym2-2.jpg)
Kulki mięsne obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku.
![Krok 4 - Mielone trzy w jednym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-trzy-w-jednym3-2.jpg)
Smażyć w głębokim oleju jak pączki.
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z buraczkami lub dowolną surówką.
![Krok 5 - Mielone trzy w jednym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-trzy-w-jednym4-2.jpg)