Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z antonówką i papryką
Kroki postępowania
Do miski dodać mięso i jajko, masę dokładnie wyrobić.
Z masy formować małe kotleciki, obtaczać z bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej
jabłka antonówki | 1 szt |
chleb czerstwy | 1 duza kromka pszenny |
mleko | kilka lyzek |
mięso mielone wieprzowe | 0,5kg z szynki |
jajko | 1 szt |
papryka czerwona | 0,5 szt |
czosnek | qlyzeczka czubata suszonego niedzwiedziego |
musztarda | 1 czubata lyzeczka |
sól i pieprz | 1 do smaku |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 do panierowania |
olej rzepakowy do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: