Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pokrzywa i marchwią
Kroki postępowania
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego odciśniętą bułkę, jajko, przygotowaną cebulę oraz czosnek. Całość mieszamy dokładnie doprawiając do smaku: solą, pieprzem.
![Krok 1 - Mielone z pokrzywa i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-pokrzywa-i-marchwia1-2.jpg)
![Krok 2 - Mielone z pokrzywa i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-pokrzywa-i-marchwia2-2.jpg)
![Krok 3 - Mielone z pokrzywa i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-pokrzywa-i-marchwia3-2.jpg)
Gotowe mięso dzielimy na 6 części. Z każdej części toczymy w dłoniach kulkę.
![Krok 4 - Mielone z pokrzywa i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-pokrzywa-i-marchwia4-2.jpg)
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35-40 minut 180°C.
![Krok 5 - Mielone z pokrzywa i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mielone-z-pokrzywa-i-marchwia5-2.jpg)