Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna babka
Kroki postępowania
Jajka gotujemy na twardo i obieramy. Spód formy do pieczenia babek (użyłam takiej z wyjmowanym dnem) smarujemy tłuszczem i wykładamy plasterkami boczku – plasterki powinny na siebie zachodzić.
![Krok 1 - Mięsna babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesna-babka1-2.jpg)
Na boczek, nakładamy ok. połowy masy mięsnej, tworząc wieniec. Ważne żeby mięso nie wychodziło poza formę. Następnie na mięsie układamy jajka, delikatnie je wciskamy w masę i przykrywamy pozostałym mięsem. Mięso otulamy plasterkami boczku.
Możemy użyć też klasycznej formy do pieczenia babek.
![Krok 2 - Mięsna babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesna-babka2-2.jpg)
Mięsna babka najlepiej smakuje na ciepło!
![Krok 3 - Mięsna babka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesna-babka3-2.jpg)