Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście
Przygotowanie farszu:
![Krok 1 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie1-2.jpg)
![Krok 2 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie2-2.jpg)
![Krok 3 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie4-2.jpg)
![Krok 4 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie5-2.jpg)
Przygotowanie gołąbków:
Z kapusty wyciąć głąb. W dużym garnku zagotować wodę z trzema łyżkami oleju. Włożyć do wody kapustę i oddzielać pojedyncze liście. Z podgotowanych liści odciąć grube nerwy. Na liściach rozłożyć farsz.
![Krok 1 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie6-2.jpg)
![Krok 2 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie7-2.jpg)
![Krok 3 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie8-2.jpg)
![Krok 4 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie9-2.jpg)
Gotowe gołąbki wyjąć na półmisek. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Gołąbki podawać z sosem i ziemniakami.
Smacznego!
![Krok 5 - Mięsne gołąbki Eli w czerwonej kapuście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-golabki-eli-w-czerwonej-kapuscie10-2.jpg)