Przepis i sposób przygotowania na: Mięso po-włosku w sosie pomidorowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieso-powlosku-w-sosie-pomidorowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieso-powlosku-w-sosie-pomidorowym2-2.jpg)
Smażyć mięso na mocno rozgrzanej patelni,szybko mieszając.
![Krok 3 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieso-powlosku-w-sosie-pomidorowym3-2.jpg)
Zetrzeć na tarce lub zmielić blenderem.
![Krok 4 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieso-powlosku-w-sosie-pomidorowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieso-powlosku-w-sosie-pomidorowym5-2.jpg)
Smacznego!!!!
![Krok 6 - Mięso po-włosku w sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mieso-powlosku-w-sosie-pomidorowym0-2.jpg)
cielęcina | 1,5 kg |
wino białe wytrawne | 200 ml |
rozmaryn | 3 |
oliwa | 40 ml |
pomidory | 800 g |
czosnek ząbki | 3 |
bazylia | 10 g |
tymianek | 3 g |
sól | 1 łyżeczka |
czarne oliwki bez pestek | 60 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: