Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe ciasto z serem
Kroki postępowania
Margarynę roztapiamy i studzimy.
Białka ubijamy.
Dodajemy kolejno cukier oraz żółtka.
Pod koniec ubijania wsypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem i tarte migały.
Wlewamy roztopioną margarynę.
Białka ubijamy z połową cukru przeznaczonego do sernika.
Miksujemy miękką margarynę z resztą cukru i kolejno dodajemy żółtka. Ciągle miksując dokładamy ser, a pod koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia.
Ucieramy masło z cukrem,a następnie dodajemy serek homogenizowany.
Przykrywamy sernikiem.
Smarujemy go także dżemem, a następnie wykładamy resztę masy.
Przykrywamy drugim blatem ciasta migdałowego.
Wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Chłodzimy 2 godziny w lodówce.