Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowiec z masą krówkową
Kroki postępowania
Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną. Dodać miód, jajka, żółtka, cukier, mleko i zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Dwie identyczne blaszki, wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić ciastem. Ciasta piec w 180 stop, do zrumienienia ciasta.
![Krok 1 - Migdałowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/migdalowiec-z-masa-krowkowa1-2.jpg)
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z bitą śmietaną na sztywno. Ostudzone ciasto przełożyć kremem.
SKŁADANIE CIASTA:
1 -ciasto 2 - krem ze śmietanką 3 - ciasto 4 - masa krówka
![Krok 2 - Migdałowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/migdalowiec-z-masa-krowkowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Migdałowiec z masą krówkową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/migdalowiec-z-masa-krowkowa0-2.jpg)