Przepis i sposób przygotowania na: Mini focaccia z wędzonymi szprotkami
Kroki postępowania
W oddzielnej misce umieszczamy mąkę, sól, olej i jajko. Do przygotowanych składników dodajemy przygotowane mleko.
![Krok 1 - Mini focaccia z wędzonymi szprotkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-z-wedzonymi-szprotkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Mini focaccia z wędzonymi szprotkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-z-wedzonymi-szprotkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Mini focaccia z wędzonymi szprotkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-z-wedzonymi-szprotkami3-2.jpg)
Placuszki przekładamy na przygotowaną blaszkę i smarujemy olejem.
![Krok 4 - Mini focaccia z wędzonymi szprotkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-z-wedzonymi-szprotkami4-2.jpg)
Całość delikatnie posypujemy grubą solą morską i odstawiamy na około 15 minut do podrośnięcia ciasta.
Placuszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 minut do zrumienienia (w 180°C).
![Krok 5 - Mini focaccia z wędzonymi szprotkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-z-wedzonymi-szprotkami5-2.jpg)