Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mini papryczki pomidorowe z farszem mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jaja 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
mięta 5 listków
pietruszka zielona 1 pęczek
olej roślinny 3 łyżki
sól do smaku
kajzerka 1 szt
ser biały 3 (twarogowy, mielony)
papryka 70 (pomidorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Mini papryczki pomidorowe z farszem mięsnym

Kroki postępowania

1
Małe papryczki pomidorowe umyć. Wyciąć gniazda nasienne.
Krok 1 - Mini papryczki pomidorowe z farszem mięsnym foto
2
Bułkę namoczyć w wodzie- odcisnąć. Mięso mielone wymieszać z jajkiem i z bułką. Dodać biały mielony ser. Doprawić solą, pieprzem i drobno siekanymi listkami mięty. Wszystkie składnik dobrze razem wymieszać.
Krok 2 - Mini papryczki pomidorowe z farszem mięsnym foto
3
Łyżeczką do herbaty nafaszerować papryczki. Ułożyć w płaskim rondlu, podlać szklanką wody i olejem. Przykryć i dusić na małym ogniu około 25 minut.
Krok 3 - Mini papryczki pomidorowe z farszem mięsnym foto
4
Podawać posypane natką pietruszki. Smacznego.
Krok 4 - Mini papryczki pomidorowe z farszem mięsnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 15.10.2013 12:25
też takie robię przepyszne
Pietruszka 07.01.2013 22:24
smaczne
kasiek 09.11.2012 20:44
dla mnie bomba
Inal 11.10.2012 21:17
Urocze:):)
gosia561 11.10.2012 20:11
dobre
misia53 11.10.2012 20:03
bardzo lubię i mogłabym co dzień je zajadać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak