Przepis i sposób przygotowania na: mini ptysie
Kroki postępowania
![Krok 1 - mini ptysie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-ptysie8-2.jpg)
![Krok 2 - mini ptysie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-ptysie9-2.jpg)
![Krok 3 - mini ptysie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-ptysie10-2.jpg)
![Krok 4 - mini ptysie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-ptysie11-2.jpg)
![Krok 5 - mini ptysie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-ptysie12-2.jpg)
mleko 3,2% | 125 mililitrów |
woda | 125 mililtrów |
masło | 115 gram |
mąka | 140 gram |
sól | 1 szczypta |
jaja | 4 sztuki |
mleko 3,2% | 1,5 szklanki |
żółtko jajek | 3 sztuki |
cukier | 80 gram |
mąka pszenna | 1 łyżka |
mąka kukurydziana | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 1 opkakowanie |
masło | 50 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: