Przepis i sposób przygotowania na: Mini serniczki dyniowe
Kroki postępowania
- Dynię pokroić w kostkę i udusić do miękkości ok.20 min. w rondelku z niewielką ilością wody /ok.50 g/. Wystudzić.
- Ser i cukier umieścić w mikserze, dodać ugotowaną dynię i krótko zmiksować.
- Dodać cynamon , imbir , szczyptę soli, sok z cytryny śmietanę i miksując na małych obrotach dodawać po jednym jajku. Masa powinna być gładka, a składniki dokładnie połączone.
![Krok 1 - Mini serniczki dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-serniczki-dyniowe2-2.jpg)
-Piec ok.45 min w piekarniku nagrzanym do temp.180 st.C.
-Upieczone ciasto pozostawić jeszcze przez kilkanaście minut w zgaszonym piekarniku.
-Serniczki wystudzić.
![Krok 2 - Mini serniczki dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-serniczki-dyniowe1-2.jpg)
![Krok 3 - Mini serniczki dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-serniczki-dyniowe0-2.jpg)