Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj Caprese
Mintaj - 3 kostki
mozarella - 100 gram
pomidor - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
oregano - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sól, pieprz - do smaku
Bardzo szybki przepis na ciepłą kolację :)
**********************
Kostki rybne rozmrażamy
Mozarellę kroimy na plastry lub rwiemy na kawałeczki
Cebulę i pomidora kroimy na plastry (cebulę po pokrojeniu możemy porozdzielać na osobne krążki)
Oregano, oliwę, sól i pieprz mieszamy ze sobą.
*********************
-Piekarnik ustawiamy na temp. ok 180-190 stopni
-na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym układamy 3 kostki mintaja obok siebie (można oczywiście użyć mniej lub więcej :)
-na rybie rozsmarowujemy jedną łyżeczkę oliwy z przyprawami
-układamy cebulkę (pojedyncze krążki)
-na to plasterki pomidora
-następnie mozarellę
-polewamy wszystko pozostałą oliwą.
Czas pieczenia : około 20 minut w przypadku niezbyt grubych kostek, do momentu rozpuszczenia sera
Smacznego!