Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z " zielonym ptakiem"
Kroki postępowania
Jogurt wymieszać z solą , pieprzem ,cukrem i sokiem z cytryny.
Ogórek do zielonego ptaka przecinamy na trzy części ,w miejscu przecięcia ścinamy na skos i robimy ząbki. Tylko te części z końcówką.
![Krok 1 - Mizeria z " zielonym ptakiem" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mizeria-z-zielonym-ptakiem1-2.jpg)
To będą skrzydła ptaka. Wydrążoną skórkę lekko zaokrąglamy i robimy ząbki.
![Krok 2 - Mizeria z " zielonym ptakiem" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mizeria-z-zielonym-ptakiem2-2.jpg)
Skórkę nabijamy na wykałaczkę i pod skosem wbijamy w ogórka.
Oczka robimy z kawałeczków papryki i też mocujemy za pomocą wykałaczki.
Na dzioby ucinamy końcówki papryczki i przytwierdzamy wykałaczkami.
Na półmisek wykładamy mizerię , stawiamy ptaki, podajemy na stół.
Jogurt wykładamy na talerzyki , dodajemy ogórki i dopiero mieszamy.
![Krok 3 - Mizeria z " zielonym ptakiem" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mizeria-z-zielonym-ptakiem3-2.jpg)