Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pieczarkami
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Umytą kapustę szatkujemy lub siekamy na małe kawałki, przekładamy je do garnka, podlewamy około 1/3 szklanki wody, dodajemy 2 łyżki soku z cytryny, łyżeczkę soli i cukru, listek laurowy i dusimy około 10 minut od momentu zagotowania.
![Krok 1 - Młoda kapusta z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-z-pieczarkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Młoda kapusta z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-z-pieczarkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Młoda kapusta z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-z-pieczarkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Młoda kapusta z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-z-pieczarkami4-2.jpg)
Gotowa kapusta świetnie sprawdzi się jako samodzielnie danie podawane ze świeżą bagetką lub jako dodatek do obiadu.
Życzę smacznego! :D
![Krok 5 - Młoda kapusta z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mloda-kapusta-z-pieczarkami5-2.jpg)