Przepis i sposób przygotowania na: Mój barszcz czerwony z buraków z borowikami
Kroki postępowania
Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić na ćwiartki i również wrzucić do wody.
Wszystko razem gotować na małym ogniu ok. 15 min.
![Krok 1 - Mój barszcz czerwony z buraków z borowikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moj-barszcz-czerwony1-2.jpg)
Zalać ich wodą tak aby były przykryte i gotować chwilę aby puściły sok.
![Krok 2 - Mój barszcz czerwony z buraków z borowikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moj-barszcz-czerwony2-2.jpg)
Czynność powtarzamy, czyli znów przecedzamy sok z buraków do dużego garnka do wywaru, a buraki już wywalamy.
Zawartość dużego garnka przecedzamy i czysty barszczyk zagotowujemy, dodajemy barszcz czerwony instant z torebki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i majerankiem.
![Krok 3 - Mój barszcz czerwony z buraków z borowikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moj-barszcz-czerwony3-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 4 - Mój barszcz czerwony z buraków z borowikami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moj-barszcz-czerwony0-2.jpg)