Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w cieście piwnym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Morszczuk w cieście piwnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morszczuk-w-ciescie-piwnym1-2.jpg)
![Krok 2 - Morszczuk w cieście piwnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morszczuk-w-ciescie-piwnym2-2.jpg)
![Krok 3 - Morszczuk w cieście piwnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morszczuk-w-ciescie-piwnym3-2.jpg)
![Krok 4 - Morszczuk w cieście piwnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/morszczuk-w-ciescie-piwnym4-2.jpg)
Co zrobić na piątkowy obiad? Morszczuka w cieście piwnym! Chrupiące ciasto piwne skrywa delikatne kawałki ryby. Najlepsza do tego sałatka z kapusty kiszonej!
filet z morszczuka | 500 g |
sól do smaku | |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | do smaku |
mąka pszenna | 10 dag |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
piwo | 1/2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
ziarna sezamu | 1 łyżka |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: