Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru
Muffiny bez cukru - czym zastąpić ten składnik?
- wybierz dojrzałe banany, takie owoce będą słodkie same w sobie :)
- dodaj np. zmielone migdały, orzechy lub płatki owsiane.
Muffiny bez cukru są tak samo smaczne jak i alternatywna wersja z tym składnikiem. Jeśli po upieczeniu muffiny bez cukru będą dla Ciebie za mało słodkie zawsze możesz posypać je cukrem pudrem.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-bananowo-kakaowe-bez-cukru1-2.jpg)
![Krok 2 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-bananowo-kakaowe-bez-cukru2-2.jpg)
![Krok 3 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-bananowo-kakaowe-bez-cukru3-2.jpg)
![Krok 4 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-bananowo-kakaowe-bez-cukru4-2.jpg)
![Krok 5 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-bananowo-kakaowe-bez-cukru5-2.jpg)
Piec 20-25 minut w temp. ok. 180*C z termoobiegiem.
![Krok 6 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/muffinki-bananowo-kakaowe-bez-cukru6-2.jpg)