Przepis i sposób przygotowania na: Musaka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka25-2.jpg)
Mięso mielone dodaję do podsmażonej cebuli z czosnkiem, smażę kilka minut, aż do zbrązowienia mięsa.
Pomidory polewam wrzątkiem, obieram ze skórki, wykrawam stwardnienia i kroję w kostkę.
Do usmażonego mięsa dodaję pokrojone pomidory, sól, pieprz, cynamon i zioła, całość duszę aż płyn odparuje z pomidorów.
![Krok 2 - Musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka26-2.jpg)
40 minut.
![Krok 3 - Musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka27-2.jpg)
Na dno naczynia żaroodpornego kładę: ½ smażonych plastrów bakłażana,
½ sosu mięsnego z pomidorami, ½ plastrów bakłażana, ½ sosu mięsnego z pomidorami. Całość polewam sosem beszamelowym i posypuję startym serem i odrobiną słodkiej papryki.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ᵒC na ok. 30 –
![Krok 4 - Musaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka24-2.jpg)