Przepis i sposób przygotowania na: Musaka Light
Kroki postępowania
![Krok 1 - Musaka Light foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-light1-2.jpg)
![Krok 2 - Musaka Light foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-light2-2.jpg)
Piec całość w 180 stoniach przez około 50 minut, aż musaka się ładnie przyrumieni.
![Krok 6 - Musaka Light foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-light3-2.jpg)
![Krok 7 - Musaka Light foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-light4-2.jpg)
![Krok 8 - Musaka Light foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-light5-2.jpg)
![Krok 9 - Musaka Light foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-light6-2.jpg)
![Krok 10 - Musaka Light foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/musaka-light7-2.jpg)
mięso mielone drobiowe | 400 gram |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 3 ząbki |
oliwa | 3 łyżki |
pomidory w puszce | 1 puszka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/3 łyżeczki |
sól do smaku | |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1/2 łyżeczki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżeczka |
bakłażan | 1 sztuka |
oliwa | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
ser żółty starty | 150 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: