Przepis i sposób przygotowania na: Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-kolacje-idealne-czyli-zakrecone-buleczki-z-pesto-z-rukoli1-2.jpg)
![Krok 2 - Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-kolacje-idealne-czyli-zakrecone-buleczki-z-pesto-z-rukoli2-2.jpg)
![Krok 3 - Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-kolacje-idealne-czyli-zakrecone-buleczki-z-pesto-z-rukoli3-2.jpg)
![Krok 4 - Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-kolacje-idealne-czyli-zakrecone-buleczki-z-pesto-z-rukoli4-2.jpg)
![Krok 5 - Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-kolacje-idealne-czyli-zakrecone-buleczki-z-pesto-z-rukoli5-2.jpg)
![Krok 6 - Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-kolacje-idealne-czyli-zakrecone-buleczki-z-pesto-z-rukoli6-2.jpg)
![Krok 7 - Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-kolacje-idealne-czyli-zakrecone-buleczki-z-pesto-z-rukoli7-2.jpg)
SMACZNEGO!
![Krok 8 - Na kolację idealne, czyli zakręcone bułeczki z pesto z rukoli :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-kolacje-idealne-czyli-zakrecone-buleczki-z-pesto-z-rukoli8-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
drożdże świeże | 40 g |
woda ciepła | 1/2 szklanki |
mleko 2% | 1/2 szklanki |
olej | 1/3 szklanki |
cukier | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
pesto z rukoli | 2-3 łyżki |
jajko | 1 szt |
mleko | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: