Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane koszyczki
Przepis krok po kroku:
![Krok 1 - Nadziewane koszyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-koszyczki0-2.jpg)
Wsypać mąkę i trzepaczką rózgową lub mikserem wymieszać ciasto. Ciasto powinno być gęściejsze niż na naleśniki.
![Krok 2 - Nadziewane koszyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-koszyczki1-2.jpg)
W wyższym garnuszku rozgrzać olej. Łyżkę wazową czyli chochlę zanurzyć w gorącym oleju aby się rozgrzała.
![Krok 3 - Nadziewane koszyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-koszyczki2-2.jpg)
Następnie gorącą włożyć do ciasta uważając aby ciasto nie dostało się do łyżki. Oblepioną ciastem łyżkę natychmiast zanurzać w gorącym oleju, po chwili wyjąć odsączyć i zdjąć koszyczek.
![Krok 4 - Nadziewane koszyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-koszyczki3-2.jpg)
![Krok 5 - Nadziewane koszyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-koszyczki4-2.jpg)