Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane Rogaliki drożdżowe :)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Nadziewane Rogaliki drożdżowe :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-rogaliki-drozdzowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Nadziewane Rogaliki drożdżowe :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-rogaliki-drozdzowe2-2.jpg)
20 minut. Przy czym po tym jak nabiorą brązowego koloru (ok.10 minut) Przykrywamy folią aluminiową aby się nie przypaliły ale w środku upiekły.
![Krok 3 - Nadziewane Rogaliki drożdżowe :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-rogaliki-drozdzowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Nadziewane Rogaliki drożdżowe :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-rogaliki-drozdzowe4-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 5 - Nadziewane Rogaliki drożdżowe :) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewane-rogaliki-drozdzowe0-2.jpg)
drożdże | 1/3 kostki |
mleko 2% | 1 szkl. |
olej | 6 łyżek |
cukier drobny | 1 szkl. |
szczypta soli | |
powidła śliwkowe | 5 g |
jabłka | 3 szt. |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
mąka | 2 szk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: