Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany bakłażan
Kroki postępowania
![Krok 1 - Nadziewany bakłażan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewany-baklazan1-2.jpg)
![Krok 2 - Nadziewany bakłażan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewany-baklazan2-2.jpg)
![Krok 3 - Nadziewany bakłażan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewany-baklazan3-2.jpg)
![Krok 4 - Nadziewany bakłażan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewany-baklazan4-2.jpg)
![Krok 5 - Nadziewany bakłażan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewany-baklazan5-2.jpg)
Sos czosnkowy.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez, jogurt naturalny i przyprawy. Całość wymieszać blenderem.
![Krok 6 - Nadziewany bakłażan foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nadziewany-baklazan6-2.jpg)
bakłażan | 1 szt |
szynka gotowana | 2 plastry |
serek topiony | 2 plastry z zielonym pieprzem |
ząbki czosnku | 2 szt |
sól | |
pieprz | |
tymianek | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | |
olej do smażenia | |
wino białe | |
bazylia świeża | 1 łyżka |
ząbki czosnku | 4 szt |
majonez | 2 łyżki |
jogurt naturalny | 1 łyżka |
sok z cytryny | |
sól | |
Pieprz biały mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: