Przepis i sposób przygotowania na: Najłatwiejsze ciasto świata
Miarką do naszego cista jest pudełko po jogurcie którego używamy do ciasta :) ,
proste prawda ?
a więc tak:
do misli wlewamy mały jogurt , najlepiej nie 0 procent , myjemy pudełeczko po jogurcie i już mamy swoją miarkę , teraz do jogurtu dosypujemy 3 pudełeczka Mąki , 2 pudełeczka cukru , pudełeczko oleju , dodajemy 3 jajka , cukier waniliowy i 2 łyzczki proszku do pieczenia , wszystko mieszamy , bez użycia miksera ,
po prostu łyżką ,aż składniki się połączą , wylewamy ciasto na blachę , moja blacha była z tych mniejszych 25x25
na wierzch wysypujemy dowolne owoce ,u mnie 25 dkg borówek amerykańskich , wierzch posypujemy kruszonką ( 2 łyżki masła , 2 łyzki mąki , 2 łyżki cukru , mieszamy w palcach ,aż będziemy mieli konsystencję mokrego piasku , posypujemy tym ciasto , wstawiamy do piekarnika na ok 45 min w 180 stopniach , bez termoobiegu.
ciasto idealnie miękkie , puszyste , wilgotne , długo zachowuje