Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik meksykański po mojemu
Mąkę przesiewam do miski następnie wlewam mleko i wbijam jajko.Zawartość miski miksujemy i odstawiamy na około 7 minut.Po tym czasie dodajemy 0,5 szklanki wody i mieszamy i smażymy na patelni i obracamy oraz przy pomocy drewnianej łopatki obracamy z obu stron. Naleśniki mają się zarumienić na delikatny rumiany kolor.
Wykonanie farszu do naleśniki:
Cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na patelni . Następnie przesypujemy do miski cebulkę , dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę . Następnie paprykę ,ogórek ,szynkę oraz pomidora kroimy w drobną kostką i dodajemy do miski gdzie znajduje się cebula. Następnie do miski dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę przyprawiamy solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy i dodajemy do farszu razem wszystko jeszcze raz mieszając. Następnie gotowy farsz rozsmarowujemy na naszym naleśniki i zwijamy do połowy . Górę można potrzepać serem żółtym . Ja dałam jeszcze na górę ketchup .