Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naleśnik meksykański po mojemu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na naleśnika

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 10 dag
mleko 3,2% 125 ml
sól szczypta
olej do smażenia
woda letnia 0,5 szklanki

Składniki na nadzienie naleśnika

cebula 1/2 z małej cebuli
szynka konserwowa 2 plasterki
fasola czerwona z puszki 2 łyżki
kukurydza w puszce 1 łyżka
ogórek konserwowy Smak 1 sztuka
pomidor 1/2 z malego pomidora
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
ser żółty 2 plasterki
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik meksykański po mojemu

Wykonanie naleśnika:
Mąkę przesiewam do miski następnie wlewam mleko i wbijam jajko.Zawartość miski miksujemy i odstawiamy na około 7 minut.Po tym czasie dodajemy 0,5 szklanki wody i mieszamy i smażymy na patelni i obracamy oraz przy pomocy drewnianej łopatki obracamy z obu stron. Naleśniki mają się zarumienić na delikatny rumiany kolor.
Wykonanie farszu do naleśniki:
Cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na patelni . Następnie przesypujemy do miski cebulkę , dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę . Następnie paprykę ,ogórek ,szynkę oraz pomidora kroimy w drobną kostką i dodajemy do miski gdzie znajduje się cebula. Następnie do miski dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę przyprawiamy solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy i dodajemy do farszu razem wszystko jeszcze raz mieszając. Następnie gotowy farsz rozsmarowujemy na naszym naleśniki i zwijamy do połowy . Górę można potrzepać serem żółtym . Ja dałam jeszcze na górę ketchup .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 23.01.2015 13:51
lubię takie nadzienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak