Przepis i sposób przygotowania na: nalesniki
Kroki postępowania
3 łyżki cukier,
szczypta Sól,
1/2 łyzeczki papryka ostra,
2 szklanki mleko,
3 szklanki mąka,
1/4 szklanki olej
Wszystkie składniki wymienione należy zmiknoować, oczywiście oprócz oleju. Na przygotowanej patelni należy rozprowadzić bardzo mała ilość oleju. Następnie nastawiamy ją na gazie i mocno rozgzrewamy. Do ciasta dodajemy olej i dokldnie mieszamy. Na patlenie wylewamy tak około 1/2 łyżki ( takiej jak do zupy- bynajmniej w moim przypadku) a nawet ciut mniej przygotowanego ciasta nalesnikowego. Od tego moemenctu na patelnie nie wlewamy juz oleju, w koncu znajduje sie on uz w cieście naleśnikowym. i tak postępujemy kolejno z każdym nalesnikim. Oczywiście smażymy go z jednej i z drugiej strony.
![Krok 1 - nalesniki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki148-2.jpg)
![Krok 2 - nalesniki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki150-2.jpg)
![Krok 3 - nalesniki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki149-2.jpg)
![Krok 4 - nalesniki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki147-2.jpg)