Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dżemem marchewkowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy 2 jajka, dodajemy 2 łyżki oleju rzepakowego, cukier brzozowy (ksylitol) i sól do smaku.
![Krok 1 - Naleśniki z dżemem marchewkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-dzemem-marchewkowym1-2.jpg)
Tak powstałe ciasto odstawiamy na około 15 minut.
*polecam mleko bez laktozy, gdyż nadaje naleśnikom słodki i niesamowity smak.
![Krok 2 - Naleśniki z dżemem marchewkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-dzemem-marchewkowym2-2.jpg)
* Przed pierwszą partią smażenia smarujemy delikatnie patelnię olejem (np. za pomocą ręcznika papierowego).
![Krok 3 - Naleśniki z dżemem marchewkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-dzemem-marchewkowym3-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Naleśniki z dżemem marchewkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-dzemem-marchewkowym4-2.jpg)