Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kaszą gryczaną niepaloną
Kroki postępowania
Wymieszać wszystkie składniki mikserem .
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka krupczatka | 0,5 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
woda | 1/4 szklanki |
jaja | 2 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
olej rzepakowy | 1 łyżeczka |
olej do smażenia | 100 ml |
kasza gryczana niepalona | 150 g |
ser biały | 200 g |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1/2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
ząbek czosnku | 1 szt |
woda | 1 litr |
cebula | 1 szt |
masło klarowane | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
ketchup łagodny | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: