Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z proszkiem budyniowym
Kroki postępowania
Następnie wsypać mąkę z cukrem i proszek budyniowy.
![Krok 1 - Naleśniki z proszkiem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-proszkiem-budyniowym-1-2.jpg)
(Ciasto powinno spływać po łyżce zostawiając jednolitą smugę.)
![Krok 2 - Naleśniki z proszkiem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-proszkiem-budyniowym-2-2.jpg)
Każdy placek smażyć z obu stron do zrumienienia się.
(*) Nie używam oleju do smażenia, ponieważ mam idealną patelnię do naleśników.
Po za tym olej w cieście sprawia, że placki nie przywierają.
Jeśli macie problemy przyklejaniem się naleśników - możecie powierzchnię patelni delikatnie natłuścić.
![Krok 3 - Naleśniki z proszkiem budyniowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-proszkiem-budyniowym-3-2.jpg)