Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z waniliowym twarożkiem
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę łączymy z ciepłym mlekiem, wodą mineralną, olejem, syropem klonowym i szczyptą soli. Wbiajmy jajko i miksujemy dla odpowiedniego połączenia i napowietrzenia ciasta naleśnikowego. Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto mogło "popracować".
![Krok 1 - Naleśniki z waniliowym twarożkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-waniliowym-twarozkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Naleśniki z waniliowym twarożkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-waniliowym-twarozkiem2-2.jpg)
Naleśniki podajemy na ciepło z syropem klonowym lub na zimno schłodzone w lodówce. Po schłodzeniu twarożek stężeje.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Naleśniki z waniliowym twarożkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-waniliowym-twarozkiem3-2.jpg)