Przepis i sposób przygotowania na: Nektarynkowy sernik na zimno Zewy
Kroki postępowania
Masło stopić w rondelku.
Rozdrobnione ciastka przesypać do miski, wlać stopione masło i wymieszać.
Następnie wysypać do tortownicy o srednicy 23 cm ( u mnie dno ceramiczne i silikonowa obręcz ) i ugniatając wyrównać powierzchnię.
Tortownicę wstawić do lodówki.
![Krok 1 - Nektarynkowy sernik na zimno Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nektarynkowy-sernik-na-zimno-zewy1-2.jpg)
Serek i śmietanę dokładnie ze sobą połączyć blenderem z końcówką do ubijania w kształcie rózgi a potem wlać chłodną galaretkę i znów wymieszać.
Tortownicę wyjąć z lodówki i wylać na spód masę serową.
Ponownie formę wstawić do lodówki do stężenia masy.
![Krok 2 - Nektarynkowy sernik na zimno Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nektarynkowy-sernik-na-zimno-zewy2-2.jpg)
Nektarynki umyć, wytrzeć, usunąć pestki i pokroić na kawałeczki.
Potem rozłożyć je na stężałej masie serowej
![Krok 3 - Nektarynkowy sernik na zimno Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nektarynkowy-sernik-na-zimno-zewy3-2.jpg)
![Krok 4 - Nektarynkowy sernik na zimno Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nektarynkowy-sernik-na-zimno-zewy4-2.jpg)